Drie redenen om te kiezen voor je speedboot verzekeren

Het kopen van een speedboot vereist in de praktijk als vanzelfsprekend niet zelden een behoorlijke investering. Omwille van deze reden kan je speedboot verzekeren met absolute zekerheid het overwegen waard zijn. Een dergelijke verzekering afsluiten kan er immers in de praktijk voor zorgen dat je zowel de schade die ontstaat aan jouw eigen speedboot als aan deze van derden kan worden gedekt. Ondanks het belang van een dergelijke verzekering zijn er in de praktijk toch best veel mensen die hier toch nog enigszins over twijfelen. Twijfel jij ook om je speedboot te verzekeren? Dan zullen de onderstaande drie redenen je wellicht op andere gedachten brengen.

Reden 1: Je beschermt de waarde van je speedboot

Het wordt steeds drukker op de nationale en internationale wateren. Dat is een vaststelling die iedereen door de jaren heen heeft kunnen doen. Dit betekent dat je speedboot verzekeren van cruciaal belang kan zijn wanneer je de waarde van je investering optimaal wil kunnen beschermen. Ontstaat er op een bepaald ogenblik immers schade aan je boot? Dan zal je tot de vaststelling komen dat zelfs de kleinste schade er reeds voor kan zorgen dat je met erg hoge kosten zal worden geconfronteerd. Wil je dus met andere woorden vervelende financiële verrassingen kunnen voorkomen? Dan is je speedboot verzekeren altijd een uitstekende keuze om te maken.

Reden 2: In veel landen zeker wel verplicht

In Nederland is er in de basis geen sprake van een wettelijke verplichting voor wat een speedboot verzekeren betreft. Dit doet heel veel mensen in de praktijk vermoeden dat hetzelfde ook geldt voor andere landen. Dat is echter zeker niet correct. Sterker nog, je hoeft in de praktijk absoluut niet ver te reizen om een land te vinden waar er wel sprake is van een dergelijke verplichting. Denk hierbij aan:

  • Italië;
  • Spanje;
  • Kroatië;
  • Griekenland;

Deze landen zijn razend populair onder mensen die houden van varen evenals onder eigenaars van een speedboot. Ben jij ook niet van plan om met jouw boot alleen maar in Nederland te varen en wil je dan ook zeer graag deze toeristische parels ontdekken? Dan zal je tot de conclusie komen dat je speedboot verzekeren voor je op vakantie vertrekt een absolute must is. Hou er hierbij uiteraard ook rekening mee dat er sprake dient te zijn van een passend vaargebied. Anders ben je nog steeds niet in orde. Controleer dit dus grondig in jouw polisvoorwaarden.

Reden 3: Je speedboot verzekeren is ook hier soms verplicht

Een speedboot verzekeren is in eerste instantie hier in Nederland niet verplicht. Dit betekent echter meer concreet dat er geen sprake is van een wettelijke verplichting welke aldus zou zijn opgelegd door onze overheid. Dit gezegd hebbende is het uiteraard zo dat een dergelijke verplichting niet alleen maar kan worden opgelegd door onze overheid. Het komt bijvoorbeeld ontzettend vaak voor dat mensen die eigenaar zijn van een speedboot de keuze maken om deel te nemen aan wedstrijden. In dat geval kan er door de organisatie een verzekeringsplicht worden opgelegd. Je speedboot verzekeren zou dus met andere woorden ook zomaar zonder wettelijke verplicht alsnog verplicht kunnen zijn. Dat geldt overigens ook voor het geval je wenst aan te leggen in een bepaalde haven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *